Leírás és Paraméterek
A dobozban 12 darab (3 El Salvador, 3 Peru Decaf, 3 Guatemala, 3 Costa Rica), 100% Arabica, single origin (egy farmról származó) őrölt kávéból készült kávékapszula található.
A kapszula 100%-ban újrafelhasználható alumíniumból készült, kérjük ne a szemetesbe dobd, hanem add le gyűjtőponton, vagy szelektív hulladékgyűjtőbe! A kapszulában maradt kávézaccot öntsd a növényeid alá, remek tápanyag!
El Salvador (Arany színű)
Régió: Concepción de Ataco, Ahuachapan
Magasság: 1100m
Fajta: Bourbon, Caturra
Feldolgozás: mosott
Ízjegyek: Méz, citrus, csokoládé
Bővebben erről a kávéról ITT írtunk
Guatemala (Kék színű)
Régió: Huehuetenango & Nuevo
Magasság: 1300m
Fajta: Bourbon, Catuai, Caturra, Pace
Feldolgozás: mosott
Ízjegyek: Tejcsoki, zöldalma, mandarin
Bővebben erről a kávéról ITT írtunk
Costa Rica (Fekete színű)
Régió: Tarazzu
Magasság: 1100-2000m
Fajta: Caturra, Cautai, Obata
Feldolgozás: mosott, napon szárított
Ízjegyek: Keserű csokoládé, mogyoró, pirított mandula
Bővebben erről a kávéról ITT írtunk
Peru koffeinmentes (Ezüst színű)
Régió: Concepción de Ataco, Ahuachapan
Magasság: 1100m
Fajta: Typica, Caturra
Feldolgozás: mosott
Ízjegyek: Citrus, édescukor
A kávé koffeinmentesítése Swiss Water eljárásal (vegyszermentesen) történt.
Bővebben erről a kávéról ITT írtunk
* A Nespresso® a Société des Produits Nestlé SA bejegyzett védjegye. A Steamhouse Cafe független entitás, amely sem közvetlenül, sem közvetetten nem kapcsolódik a Société des Produits Nestlé SA-hoz.
Miért minket válassz? Mert mi értünk a kávéhoz!
RECEPTEK
Mielőtt nekiállsz a kávékészítésnek, fontos, hogy mindig tiszta legyen a kávégéped, illetve mielőtt betennéd a kapszulát, engedj át rajta egy kis vizet, hogy a benne maradt szennyeződéseket (előző kávé maradéka, zacc, olaj, por, stb.) kimosd!
Mind a négy féle kávéhoz van általunk javasolt recept, de természetesen ez inkább csak a mi ízlésünket tükrözi. Kattints a kapcsolódó termékekre a lap alján, hogy még több, ahhoz a kávéhoz ajánlott receptünket kipróbálhasd!
Guatemala presszó: tényleg inkább rövidnek ajánljuk, 25-35 ml közé engedve. Nagyon kellemes, gyümölcsös-édes ízvilág, hosszú lecsengéssel.
Costa Rica latte: sok meleg tej esetleg tejhabbal, és ráöntve egy (vagy inkább kettő) Costa Rica presszó. A kávé íze átjön a sok tejen is, de együtt egy nagyon kellemes, harmonikus, "igazi" tejeskávé élményben részesítenek!
Peru Iced latte, avagy jegeskávé: Az igazi jegeskávé nem fagyival, hanem jéggel készül. Önts egy pohárba 1,5 dl tejet, tegyél bele 2-3 nagy (vagy ha kisebb van csak, akkor több) jégkockát, és engedj rá ízlés szerint egy vagy kettő Peru kapszulát. Fontos, hogy a kávé a jégre folyjon, ne a tejre, így lesz igazán tökéletes (és üvegpohárban látványosan szép). Ráadásul Peru Decaf kávékapszulánkból készítve ez az ital koffeinmentes, így nyári estékre is jó!
El Salvador Flat white: kikerülve a vitát a Flat White származási helyéről és pontos receptjéről, mi így ajánljuk az El Salvador-ból: 1 dl meleg tejbe tegyél 2 El Salvador kapszulát (ha tejhabosítóval készíted, egész kevés habbal a tetején)