Leírás és Paraméterek
A csomag 3 egyenként 12 db kávékapszulát tartalmazó dobozból áll. A dobozokban 100% Arabica, single origin (egy farmról származó) kávékapszula található.
A kapszula 100%-ban újrafelhasználható alumíniumból készült, kérjük ne a szemetesbe dobd, hanem add le gyűjtőponton, vagy szelektív hulladékgyűjtőbe! A kapszulában maradt kávézaccot öntsd a növényeid alá, remek tápanyag!
Származási hely: Costa Rica
Régió: Tarazzu Magasság: 1100-2000m
Fajta: Caturra, Cautai, Obata
Feldolgozás: mosott, napon szárított
Ízjegyek: Keserű csokoládé, mogyoró, pirított mandul
* A Nespresso® a Société des Produits Nestlé SA bejegyzett védjegye. A Steamhouse Cafe független entitás, amely sem közvetlenül, sem közvetetten nem kapcsolódik a Société des Produits Nestlé SA-hoz.
Miért minket válassz? Mert mi értünk a kávéhoz!
RECEPTEK
Mielőtt nekiállsz a kávékészítésnek, fontos, hogy mindig tiszta legyen a kávégéped, illetve mielőtt betennéd a kapszulát, engedj át rajta egy kis vizet, hogy a benne maradt szennyeződéseket (előző kávé maradéka, zacc, olaj, por, stb.) kimosd!
Utána tedd be a kapszulát, és készíts egy rövid (25-30ml) presszót! (Ha hosszabban jobban ízlik Neked, akkor hagyd figyelmen kívül az előző mondatot, és húzd hosszúra!).
Costa Rica presszó: rövidnek, hosszúnak egyaránt ajánljuk. Erős, intenzív íze hosszú ideig megmarad, aki az erős, ütős (kicsit sötétebb) presszókat szereti, ez az ő választása!
Latte: sok meleg tej esetleg tejhabbal, és ráöntve egy (vagy inkább kettő) Costa Rica presszó. A kávé íze átjön a sok tejen is, de együtt egy nagyon kellemes, harmonikus, "igazi" tejeskávé élményben részesítenek!
Iced latte, avagy jegeskávé: Az igazi jegeskávé nem fagyival, hanem jéggel készül. Önts egy pohárba 1,5 dl tejet, tegyél bele 2-3 nagy (vagy ha kisebb van csak, akkor több) jégkockát, és engedj rá egy (vagy kettő) Costa Rica kapszulát. Fontos, hogy a kávé a jégre folyjon, ne a tejre, így lesz igazán tökéletes (és üvegpohárban látványosan szép)
ET: Espresso-tonic, a nyár slágere. 2 dl hideg tonicba tegyél 2-3 nagy jégkockát, és a jégkockára engedj rá egy Costa Rica presszót. Fontos, hogy a tonic hideg legyen, és sok jeget tegyél bele, mert (legyünk őszinték) ez az ital csak igazán hidegen finom (úgy viszont nagyon!)