Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően.

72 db Guatemala kávékapszula

12.960 Ft
Menny.:doboz

72 db Nespresso-kompatibilis, 100% specialty, single origin kávékapszula (180 Ft/db)

Leírás és Paraméterek

A dobozban 72 darab, 100% Arabica, single origin (egy farmról származó) kávékapszula található, az egyik legkülönlegesebb termőterületről, Guatemalából.

A kapszula 100%-ban újrafelhasználható alumíniumból készült, kérjük ne a szemetesbe dobd, hanem add le gyűjtőponton, vagy szelektív hulladékgyűjtőbe! A kapszulában maradt kávézaccot öntsd a növényeid alá, remek tápanyag!


Származási hely: Guatemala

Régió: Huehuetenango & Nuevo

Magasság: 1300m

Fajta: Bourbon, Catuai, Caturra, Pace

Feldolgozás: mosott

Ízjegyek: Tejcsoki, zöldalma, mandarin

* A Nespresso® a Société des Produits Nestlé SA bejegyzett védjegye. A Steamhouse Cafe független entitás, amely sem közvetlenül, sem közvetetten nem kapcsolódik a Société des Produits Nestlé SA-hoz.


Miért minket válassz? Mert mi értünk a kávéhoz!

Kattints! Olvasd el cikkeinket!

RECEPTEK

Mielőtt nekiállsz a kávékészítésnek, fontos, hogy mindig tiszta legyen a kávégéped, illetve mielőtt betennéd a kapszulát, engedj át rajta egy kis vizet, hogy a benne maradt szennyeződéseket (előző kávé maradéka, zacc, olaj, por, stb.) kimosd!

Utána tedd be a kapszulát, és készíts egy rövid (25-30ml) presszót! (Ha hosszabban jobban ízlik Neked, akkor hagyd figyelmen kívül az előző mondatot, és húzd hosszúra!). 


Guatemala presszó: tényleg inkább rövidnek ajánljuk, 25-35 ml közé engedve. Nagyon kellemes, gyümölcsös-édes ízvilág, hosszú lecsengéssel.

Cortado: kb 50ml meleg tejre engedd rá röviden a kapszulát. Jó minőségű tejet használva, szinte nasi finomságú kávéitalt kapsz!

Cappuccino: az eredeti olasz cappuccino recept: 1/3 tej, 1/3 kávé, 1/3 tejhab. Ez persze az idők során sokat változott (főleg a tejhab vastagsága), de ez egy jó kiindulási alap lehet. Bármelyik bolti tejhabosítóval megfelelő eredményt lehet elérni, és a Steamhouse Guatemala igazán jó kiinduló alap, hogy minden vendéged egy kávézóban érezze magát.

Espresso on ice: tegyél egy átlátszó pohárba (fontos a látvány!) egy vagy több nagy jégkockát (a méret igenis számít, jelen esetben minél nagyobb annál jobb), majd erre a jégkockára eressz rá egy presszót. Lényeges, hogy a kávé amikor kijön a gépből, a jégkockára folyjon, nem mellé! A titok, hogy a jég azonnal "lecsapja" a kávét ami miatt nem egy kihűlt, savanyú kávé lesz a végeredmény, hanem egy selymes különleges, hideg ital.