Ebben az ajánlóban Buxus (aka Daniella) mesél kedvenc rajzfilmjéről, a Ratatouille-ról (magyarul L’ecsó, bár mint tudjuk, elég sok eltérés van a receptben – szerk.).

(Steamhouse): Miért ezt a filmet választottad?

(Daniella): Animációs filmet nézni jó, felnőttként is! Valahogy visszarepít a gyermekkor komfortjába, kellemes, boldog érzéssel tölt el. A L’ecsó pedig különösen közel áll a szívemhez. Szeretek főzni, enni, és szeretem Párizst is. Lehet ez az oka?

(Steamhouse): Mi az amit tudni kell róla?

(D): A film készítésekor egy igazi patkányszakértővel is konzultáltak, hogy tökéletesen be tudják mutatni azok szokásait és viselkedését. Nem csoda, hogy a film 2007-ben elnyerte a legjobb animációs filmnek járó Oscar-díjat. Fel is háborodtam volna, ha nem így történik!

(Steamhouse): Miről szól?

(D): Remyről a patkányról, akinek legnagyobb álma az, hogy elismert séf legyen egy párizsi étteremben. Ezzel csak az az egy baj, hogy a patkány az, amit az ember soha nem akar látni egy konyhában, és visítva üldözi ki onnan, ha mégis feltűnik egy. Viszont Remy egy nem várt helyről, egy embertől kap segítséget álmai megvalósításában.

(Steamhouse): Hol hallottál róla?

(D): Gyerekként láttam először DVD-n, amit anyukámtól kaptam.

(Steamhouse): Mi ragadott meg benne legjobban?

(D): Egy nem mindennapi történet gyönyörűszép animációval, jó hangulattal, franciás életérzéssel.

(Steamhouse): Kinek ajánlanád?

(D): Enni és/vagy főzni mindenki szeret. Szóval mindenkinek!

(Steamhouse): Zárógondolatnak mit tennél hozzá?

(D): „Mindenki főzhet” – avagy legyünk kitartóak céljaink elérésében, abból baj még sosem történt.

Megosztás

FEL