Ebben az ajánlóban Marci mesél az egyik kedvenc sorozatáról, a Netflixen látható Cooked-ről.

(Steamhouse): Miért ezt a sorozatot választottad?

(Marci): Ételről szóló filmeket vagy sorozatokat nézni mindig jó. Ráadásul ez a sorozat kicsit más szemszögből nézi a dolgokat, az írója azt mutatja be, hogyan változtatták meg az egyes ételkészítési technikák a társadalmakat, hogyan járultak hozzá a civilizáció fejlődéséhez.

(Steamhouse): Mi az amit tudni kell róla?

(Marci): A sorozat készítője Michael Pollan újságíró, tehát amikor nekiáll az ételkészítésnek, nem egy chef-et nézünk, hanem egy hozzánk hasonló “átlagembert”. Ugyanakkor a kérdések amiket feltesz, ahogy beszél az emberekkel maga körül inkább interjú szerűek, márpedig beszélgetni legjobban főzés és evés közben lehet. Újságíróként teljesen más szemszögből mutatja be az ételkészítés folyamatát, mást szeretne megmutatni nekünk, mint egy átlagos főzőműsor.

(Steamhouse): Miről szól?

(Marci): A négy részes sorozat a négy elemet (Tűz, Levegő, Föld, Víz) körüljárva mutatja be az ételkészítés legalapvetőbb technikáit, az emberiség történetén keresztül. Kezdve a tűzzel (sütés, nyársalás), eljutva a bonyolultabb fermentációs technikákig, bemutatva és összehasonlítva a világ különböző részein használatos módszereket.

(Steamhouse): Hol hallottál róla?

(Marci): Szakács ismerős ajánlotta.

(Steamhouse): Mi ragadott meg benne legjobban?

(Marci): A hangulata, ahogy az ételkészítés közben beszélgetve mesél az adott technológiáról, az ételről, az éppen készülő ételhez kapcsolódó szokásokról és történetekről.

(Steamhouse): Kinek ajánlanád?

(Marci): Igazából mindenkinek, aki szeret étterembe járni. Ez nem egy főzőműsor ahol recepteket és technikákat lehet ellesni, sokkal inkább olyan, mintha minket is vendégül látnának és közben beszélgetnénk egy jót.

(Steamhouse): Zárógondolatnak mit tennél hozzá?

(Marci): Mindenképpen vacsora után nézd meg, jóllakottan 🙂

Megosztás

FEL