Ebben az ajánlóban Viki mesél az egyik kedvenc sorozatáról, a BBC által készített (új) Doctor Who-ról.

(Steamhouse): Miért ezt a sorozatot választottad?

(Viki): Mindig is szerettem az olyan filmeket/sorozatokat, amik kiszakítanak a hétköznapokból, és nem sok közük van a való élethez. Na a Doctor Who pont ilyen. Megunni sem egyszerű, ugyanis a helyszínek, a karakterek, a dimenziók folyton változnak. Ráadásul még szórakoztató is. Kell ennél több?

(Steamhouse): Mi az amit tudni kell róla?

(Viki): A Doctor Who egy brit, BBC által készített sci-fi sorozat. 1963-ban indult (ezeket a részeket tényleg csak a legnagyobb fanoknak ajánlom, nekem sem sikerült háromnál több részt legyűrni), de 1989-ben felfüggesztették. 2005-ben folytatták (innentől érdemes nézni 😉 ) és azóta sem tudtak leállni.

(Steamhouse): Miről szól?

(Viki): Adott a Doktor, egy időutazó, aki előszeretettel ugrál térben és időben, harcol mindenféle ellenséggel, mindezt egy kék telefonfülke segítségével. Ja, és néha még újjá is születik. A részek általában függetlenek egymástól, mindegyik egy más sztori, az alapkoncepció viszont ugyanaz.

(Steamhouse): Hol hallottál róla?

(Viki): Réges régen, még gimis koromban (hehe – a szerk.), amikor Shakespeare-ről tanultunk, kedvenc magyartanárnőm megnézette velünk az erről szóló részt. És nem, nem csak azért tett rám mély benyomást, mert egy egész órát filmezéssel töltöttünk tanulás helyett. 🙂

(Steamhouse): Mi ragadott meg benne legjobban?

(Viki): Az, hogy vicces és drámai is egyben, és nagyon változatos, izgalmas. Meg a brit angol.
Főleg a brit angol…

(Steamhouse): Kinek ajánlanád?

(Viki): Mindenkinek, aki valaha utazott volna jövőbe, múltba, Holdra, Marsra… igazából akárhova.

(Steamhouse): Zárógondolatnak mit tennél hozzá?

(Viki): Ne próbáld meg egy éjszaka alatt binge-watchingolni. 🙂

Megosztás

FEL