Leírás és Paraméterek
Costa Ricáról sok kávés szakember állítja, hogy a legjobb kávék innen származnak. Természetesen ízlésekkel mi nem vitatkozunk, de az tény, hogy ez a kávé nekünk is nagyon ízlik, nem véletlenül választottuk... Tarazzu az egyik leghíresebb kávétermesztő régió, az innen származó kávékban még soha nem csalódtunk, ráadásul ez a kávé az SCA minősítésen 84 pontot ért el, azaz papírja is van róla, hogy finom! Kevesen tudják, de Costa Ricán törvény tiltja a nem Arabica fajták termesztését, így szinte nem is kéne ráírnunk, hogy "single origin" (azaz egy termőterületről származó, nem "blendelt" kávé van a kapszulában kizárólag). Costa Ricán a kávéültetvények 70%-a a hegyekben van, ahol a magasság és a trópusi esők különleges körülményeket hoznak létre a tökéletes terméshez.A Steamhouse kapszulás kávéi közül ez a legsötétebb pörkölésű, ez adja a legerősebb, legintenzívebb kávéélményt. Csokis-mogyorós, pörkölt mandulás, kellemesen keserű ízjegyek jellemzik a kávét, nagyon hosszú utóízzel (az ebből készült reggeli kávédat egész délelőtt érezni fogod!).
Származási hely: Costa Rica
Régió: Tarazzu
Magasság: 1100-2000m
Fajta: Caturra, Cautai, Obata
Feldolgozás: mosott, napon szárított
Ízjegyek: Keserű csokoládé, mogyoró, pirított mandula
* A Nespresso® a Société des Produits Nestlé SA bejegyzett védjegye. A Steamhouse Cafe független entitás, amely sem közvetlenül, sem közvetetten nem kapcsolódik a Société des Produits Nestlé SA-hoz.
Miért minket válassz? Mert mi értünk a kávéhoz!
RECEPTEK
Mielőtt nekiállsz a kávékészítésnek, fontos, hogy mindig tiszta legyen a kávégéped, illetve mielőtt betennéd a kapszulát, engedj át rajta egy kis vizet, hogy a benne maradt szennyeződéseket (előző kávé maradéka, zacc, olaj, por, stb.) kimosd!
Utána tedd be a kapszulát, és készíts egy rövid (25-30ml) presszót! (Ha hosszabban jobban ízlik Neked, akkor hagyd figyelmen kívül az előző mondatot, és húzd hosszúra!).
Costa Rica presszó: rövidnek, hosszúnak egyaránt ajánljuk. Erős, intenzív íze hosszú ideig megmarad, aki az erős, ütős (kicsit sötétebb) presszókat szereti, ez az ő választása!
Latte: sok meleg tej esetleg tejhabbal, és ráöntve egy (vagy inkább kettő) Costa Rica presszó. A kávé íze átjön a sok tejen is, de együtt egy nagyon kellemes, harmonikus, "igazi" tejeskávé élményben részesítenek!
Iced latte, avagy jegeskávé: Az igazi jegeskávé nem fagyival, hanem jéggel készül. Önts egy pohárba 1,5 dl tejet, tegyél bele 2-3 nagy (vagy ha kisebb van csak, akkor több) jégkockát, és engedj rá egy (vagy kettő) Costa Rica kapszulát. Fontos, hogy a kávé a jégre folyjon, ne a tejre, így lesz igazán tökéletes (és üvegpohárban látványosan szép)
ET: Espresso-tonic, a nyár slágere. 2 dl hideg tonicba tegyél 2-3 nagy jégkockát, és a jégkockára engedj rá egy Costa Rica presszót. Fontos, hogy a tonic hideg legyen, és sok jeget tegyél bele, mert (legyünk őszinték) ez az ital csak igazán hidegen finom (úgy viszont nagyon!)