Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően.

Hideg kávé receptek

Espresso on Ice: tegyél egy átlátszó pohárba (a látvány fontos!) egy (vagy több) nagy jégkockát (a méret igenis számít, jelen esetben minél nagyobb annál jobb), majd erre a jégkockára önts egy presszót. (Fontos, hogy a kávé amikor kijön a gépből, a jégkockára folyjon, nem mellé!). A jég azonnal "lecsapja" a kávét, és nem egy kihűlt, savanyú kávé lesz a végeredmény, hanem egy selymes különleges, hideg ital. Ajánlott kávékapszula: El Salvador, Guatemala

Jeges latte: Az igazi jegeskávé nem fagyival, hanem jéggel és hideg tejjel készül. Önts egy pohárba 1,5 dl tejet, tegyél bele 2-3 nagy (vagy ha kisebb van csak, akkor több) jégkockát, és engedj rá egy (vagy kettő) presszót. Fontos, hogy a kávé a jégre folyjon, ne a tejre, így lesz igazán tökéletes (és üvegpohárban látványosan szép). Ajánlott kávékapszula: Guatemala, Costa Rica, Peru

E.T.: azaz Espresso-tonic, a nyár slágere. 2 dl hideg tonicba tegyél 2-3 nagy jégkockát, és a jégkockára engedj rá egy presszót. Fontos, hogy a tonic hideg legyen, és sok jeget tegyél bele, mert (legyünk őszinték) ez az ital csak igazán hidegen finom (úgy viszont nagyon!). Amikor öntöd, a presszó a jégre folyjon, ne a tonicba közvetlenül, így lesz igazán szép. Ajánlott kávékapszula: Costa Rica, Peru

Kapszula jégkocka: ezt a trükköt kevesen használják, de mégis nagyon finom (és látványos). Készíts hosszú kávét, és öntsd bele egy jégkockatartóba. Amikor megfagyott, egy pohár szódába tegyél egy narancs karikát, majd dobj bele egy kávékockát. Ajánlott kávékapszula: Peru, El Salvador

Kattints! Olvasd el cikkeinket!