cold brew tonic

Nagy mennyiségben, sok jéggel :-). A viccet félretéve, a cold brew nekünk az egyik kedvenc kávénk. Mivel sem hő, sem nyomás nem éri a készítés során (14 órán keresztül hideg, szűrt vízben áztatjuk az őrleményt), teljesen más ize lesz, mint a megszokott kávéknak. A lényeg, hogy mindenképpen hűtve fogyaszd, jéggel! (Ráadásul ez szándékosan hideg, nem pedig egy kihűlt forró kávé!). 200ml cold brew-ban egy presszónak megfelelő koffein van, ezzel számolj!

Cold brew: ihatod magában, jéggel vagy anélkül, esetleg egy vékony karika narancsot rádobva

Cold brew tonic: 1:1 arányban öntsd fel Fever-Tree indian water toniccal. Talán egy pici citrom mehet bele, de nem feltétlen (inkább csak díszítésnek). Ettől tényleg pörögni fogsz, a legjobb kávé melegben!

Cold brew vodka: az esti bulik itala (szigorúan 18+!). 1:1 arányban higítsd fel valamilyen nem ízesített vodkával (esetleg ginnel?), és tapasztalt meg milyen az alkoholos pörgetés!

Lonkai Márton

Karrierutamon szinte semmi jel nem utalt arra, hogy egyszer elhagyom a telekommunikáció-marketing-online szentháromságát és a vendéglátóiparban kötök ki. A kávézás egy régi becsípődésem volt, a lelkesedés végül is egy kávézó formájában öltött testet 2016-ban a Batthyány téri csarnokban. A Steamhouse Cafe alig pár év alatt Budapest egyik legmenőbb kávézójává nőtte ki magát. A start után egy évvel a Budapest Coffee Festiválon indulva brewers cup kategóriában első helyezést értem el. Azóta saját pörkölőüzemünkben készítjük díjnyertes barista csapatommal a hamisíthatatlan Steamhouse ízvilágot, amelyet szemes kávéként és kapszulába zárva is értékesítünk az online térben a kávézóban.

Megosztás

FEL