Legyen szó szemes, vagy kapszulás kávéról, a jó nyersanyag (zöldkávé) kiválasztása az első lépés a finom kávé felé. Utána jön a pörkölés. A pörkölés során a zöldkávé elveszíti nedvességtartalmának jelentős részét, színében barnává válik, térfogata majdnem kétszeresére nő. Felszabadulnak az aromák, olajok, ízek, a szerkezete megváltozik, őrölhető, kioldható lesz. A pökölés után pár napot pihentetni kell, hogy “kilevegőzzön” (a frissen pörkölt kávé nem finom, cserébe szinte csak gázokból áll), a legjobban a pörkölést követő 1-8 hetes időtartamban élvezhető. Fontos számunkra, hogy minden kolléga tisztában legyen a szakma rejtelmeivel, ezért folyamatosan tanulunk mi is, és járunk pörkölni :-). Valamennyien rendelkezünk SCA (a Specialty Coffee Assotiation) által kiállított bizonyítvánnyal.

Megosztás

FEL

X