Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően.

Miért kapszula?

Néhány évvel ezelőtt a “kapszulás kávé” a kávézás megcsúfolásának szinonimája volt. Mi, a Steamhouse-ban is inkább az “igazi” kávézásra bíztattuk a vendégeinket. Azonban be kell látni, hogy az otthoni specialty kávézás egy szép, de idő és pénzígényes hobbi. Őrlő, mérleg, tamper, vízforraló, kávégép, folyamatos gyakorlás – ez így játéknak, élménynek jó, de a reggeli kapkodásban túl nagy áldozat, hogy hozzájussunk a betevő kávéhoz. A gasztro világában még rosszabb a helyzet, hiszen nehéz szakértő csapatot találni, akik nem csak a kávéhoz, de a vendéglátáshoz is értenek. (A Steamhouse Cafe MINDEN dolgozója rendelkezik SCA barista képzéssel…)

Szerencsére egyre több specialty kapszula jelent meg az elmúlt pár évben, és mi a kapszuláinkkal megteremtettük a Steamhouse élményt – nem csak otthoni környezetben, de jó pár gasztro vagy szálláshely partnerünknél is.

Miért válassz minket és a kapszulánkat?

1. minőség: 

Kizárólag single origin (azaz egy termőterületről, néha egy farmról származó) specialty kávét használunk, amit mi pörkölünk és kapszulázunk frissen. Ez az első kortynál már érezhető lesz, nem a “megszokott” kapszulás kávét kapja a vendéged. A kapszulákhoz a kávé pörkölési profilját mi kísérleteztük ki, folyamatosan teszteljük, ellenőrizzük a gyártási folyamatos is.

2. elkészítés: 

Egy “ipari” kávégép 10.000 Eurónál kezdődik (Amivel prémium specialty kávét lehet készíteni. Nem olyat pedig manapság már minek?). Hozzá jön még az őrlő, a vízrendszer, szivattyú, a szaktudású barista… Nem egyszerű, és ha nem készül napi 100 kávé, nem is éri meg. Ez alá pedig miért adnád, ha minden másban minőségre fókuszálsz? A kapszulás gép a vízkőtlenítésen kívül nem igényel karbantartást, a piros gombot pedig bárki meg tudja nyomni…

3. változatosság: 

Többféle kávét is kínálunk, és a jövőben még többet fogunk. Még a legjobb kávézókban sincs 3 őrlőnél több… (és akkor azokat takarítani kell, romlik benne a kávé minősége, folyamatosan állítgatni kell, ráadásul a kapszulákat lényegesen egyszerűbb standolni, mint a szemes kávét…)

+1: 

A nagy kávégép őrlővel sok-sok helyet foglal a pulton, és 2-3 kilowatt áramot fogyaszt akkor is, ha nem készült aznap egyetlen kávé sem…

Természetesen a kapszulás kávé nem ellenfele az “igazi” kávénak és kávézási élménynek. Azonban ha egy rendezvényen, egy cukrászdában vagy egy vendégházban nincs lehetőség “nagyban gondolkodni”, a Steamhouse kapszula olyan megoldás, amivel mindenki elégedett lesz.

Kattints! Olvasd el cikkeinket!