Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően.

Rólunk

Kávékapszula specialty szemmel. Mit is jelent ez? Amikor a Steamhouse 2016-ban elindult, gyorsan Budapest egyik meghatározó specialty kávézójává nőtte ki magát. 2017-ben megnyertük a magyar barista és filter bajnokságokat, a világ minden tájáról származó különleges kávékkal. Folyamatosan képezzük magunkat, workshopokra járunk, ténylegesen a minőségi kávé körül forog az életünk. 2020-ban, amikor a világjárvány miatt be kellett zárni a kávézót, kezdtünk el azon gondolkozni, hogyan tovább. Ekkor jött a gondolat, ha a vendégek nem jutnak el hozzánk, jussunk el mi a vendégekhez. Kapszulás kávéfőző nagyon sok háztartásban van, miért ne lehetne egy specialty kávézó a konyhában? Megkóstoltunk sok kapszulát, és rájöttünk az a baj velük, hogy szinte minden gyártó úgy tekint a kávékapszulára, mint egy kényelmes, otthoni megoldás, amiből valamilyen kávét el lehet készíteni egy gombnyomással, de kimondottan a tömegízlés kiszolgálására koncentráltak. Mi nem úgy tekintünk a kávékapszulára mint a nagyok, hanem úgy, ahogy a kávéra kellene. Számunkra a végeredmény a fontos, azaz a csésze, az első korty, a kávé ízélménye, a lecsengése. Ha a specialty kávéiparban a kiemelkedően magas minőséget tartjuk a legfontosabbnak a pörköléstől kezdve a tároláson át a kávékészítésig, akkor ha ugyanezeket a szigorú szempontokat figyelembe véve gyártjuk a kávékapszulákat, akkor minden reggel sok-sok ember arcára csalhatunk mosolyt az első kortynál – otthon, a saját konyhájában.

A specialty kávékapszula és a tömegárúk között pontosan az a különbség, mint a nagy kávézós láncokban iszogatás és egy specialty kávébárban kávézás között. Más a közönség, más a cél, és ennek megfelelően más az élmény. A Steamhouse a specialty kávéélményt zárja kapszulába és juttatja el azokhoz, akik értékelik a minőséget.


A CSAPAT

Lonkai Márton

A Steamhouse „alapító atyja”. 2016-ban nyitotta meg a Steamhouse Cafet, a vendéglátáson kívülről érkezve. Mindig is kávérajongó volt, ez az elkötelezettség vezette ahhoz, hogy ismeretlen területre evezve egy specialty kávézót nyisson Budapesten. Szakmai elkötelezettségét jól mutatja, hogy egy évvel később, megnyerte az SCA Brewers bajnokságot, és a világbajnokságon képviselhette a magyar szakmát. A kávézó szakmai munkáját jellemzi, hogy ugyanebben az évben a Steamhouse baristája nyerte meg a SCA Barista bajnokságot. A Covid-lezárás idején kezdett el kísérletezni kávékapszulákkal, amiből egy sikeres üzleti megoldással a Steamhouse túlélte a bezárást, valamennyi embert megtartva. A Steamhouse kávékapszulákra akkora kereslet volt, hogy 2021-ben megérkezett a Steamhouse saját kapszula töltő gépe, így az a fajta ígényesség és odafigyelés, ami mindig is jellemző volt a csapatra, az már a kapszulákra is igaz, hiszen a zöldkávé beszerzéstől a pörkölésen át a kávékapszulák készítéséig minden a mi kezünkben van. Marci minden gyártásindításnál jelen van, addig nem indulhat el a kapszula töltés sorozatban, amíg nem találunk sok-sok kóstolás és állítgatás után egy olyan beállítást, amire rá nem bólint.

Ha szeretnétek többet tudni róla, kattintsatok IDE!


Beki
A kávézó nyitása óta velünk van, először csak mint kávéfüggő törzsvendég, most pedig mint a Steamhouse online jelenléte. Közösségi média és webshop mágus, fejlődő latte art tudással.

   

Tomi
A Steamhouse Kisnyuszija (bár az itt töltött két év alatt kezdi kinőni), szintén zenész. Szeret kisérletezni a legvadabb kávékkal és rosszabbnál rosszabb szóviccekkel. A Steamhouse zenekarban dobolna.

   
Kriszti
A legszebb latte artok öntője. A visszahúzódó halkság csak álca, a pultban pörgés közben jön elő az igazi énje. Zenei ízlése komoly elismerésnek örvend a csapaton belül és kívül egyaránt.
   

Imre
Pörkőlőmesterünk, és a kapszulatöltő gép lelkiismerete. Már akkor kávét pörkölt, amikor a csapat legfiatalabb tagja még málnaszörpön élt. Gyakorló apuka, 3 fős utánpótlás csapatot nevel.

   

Anna

Barista, jógamester, macskamentő egy személyben. A növények nagy barátja, bármikor lekenyerezhető egy újabb példánnyal. Mielőtt a kávé rabjává vált, szebbnél-szebb koktélokat készített.


Miért minket válassz? Mert mi értünk a kávéhoz!