Részt vettetek már Quiznighton? Próbáltátok kétségbeesetten kitalálni a barátaitokkal, hogy hány méter/s egy kék bálna gyorsulása ha egy cserép petúniával együtt zuhan? A Villáminterjúban Álmost, a Quiznight.hu alapítóját kérdeztük kávéról, rólunk, és magáról.

Álmos (nekünk csak “Polgi”) az egyik első vendégünk volt a nyitás után. Lelkes rajongónk, közös kávés kvízeket is tartottunk, az elköltözéséig napi szinten hallgattuk a szóvicceit.

(Steamhouse): Hogyan kerültél oda, ahol most vagy?

(Bartha Álmos): Gyalog, haha. Shanghaiban a csütörtök esti programunk az volt, hogy pub quizre jártunk. Nagyon megtetszett az egész, és hazatérve a Külkeren kicsit unatkoztam, úgyhogy itthon megcsináltam a sajátomat. Hobbinak indult, csak elfelejtettem abbahagyni.

(SH): Mennyi kávét iszol egy nap?

(BÁ): Egy filter plusz egy vagy két kapszula délután. Kb. 25-30 gramm naponta.

(SH): Szoktál otthon kávézni reggelente és hogyan?

(BÁ): Igen, minden reggel v60-nal vagy Aeropress-szel indítom a napot attól függően, hogy az adott zacskó kávé melyikben jobb. Van, hogy egy kapszulásat is csinálok mielőtt meg tudnám csinálni a filtert. Kell egy kávé, hogy tudjak inni egy kávét.

(SH): Melyik a legkedvesebb kávéhoz (kávézóhoz) kötődő élményed?

(BÁ): Nem is a legkedvesebbet mondanám, hanem a legmeghatározóbbat: amikor először ittam Aeropresst. A presszónak nagyon szeretem az ízét, hangulatát, de reggelre valami olyan kell, amivel elég hosszú időt tudok eltölteni. Próbálkoztam americanoval, de hát az na. Oh és persze a QuizNightot a Kedves Kávézóban kezdtem, na az elég kedves élmény :).

(SH): Mit csinálsz szívesen a szabadidődben / hol töltöd a nyaralásod legszívesebben?

(BÁ): A szabadidőmet újabban a babánkkal töltjük, gügyögünk, olvassuk a Micimackót és a kutyát próbáljuk visszafogni, hogy ne akarja minden áron megkóstolni. Miután kivégeztük a Netflixet újra elkezdtem olvasni könyveket! A nyaralásainkat mozgásban szeretjük tölteni Fannival, majdnem minden nap másik szálláson vagyunk legyen szó tengerpartról, természetről vagy városnézésről.

(SH): Hogy élted meg a lezárásokat? 

(BÁ): Összességében egy nagyon pozitív szakasza volt az életemnek. Nem tudom, h lesz-e még egyszer akkora szerencsém, hogy egy olyan programot tudtunk átmenteni az internetre teljes egészében, ami az élő találkozásokra alapozott. Sőt, sikerült új játékmeneteket, kapcsolatokat is kialakítani, díjnyertes produkciókat csinálnunk. Ettől függetlenül nagyon nehezen éltem meg a bezártságot, teljesen elfogytam júniusra.

(SH): Van gyereked vagy háziállatod?

(BÁ): Lusti kutya (havanesenek vettük a jófogásról, de egy jól sikerült keverék) már 3,5 éve velünk van. Most júniusban született meg első fiunk, Ruben is.

(SH): Miért vállaltad ezt a beszélgetést? 🙂

(BÁ): Marci azt mondta, hogy ha ezt megjelenteti, akkor celeb vagyok.

Ha kedvet kaptatok egy kvízhez, irány a Quiznight weboldala!

Megosztás

FEL