fotó: Seres Kristóf

Humayer Dáviddal általában természetes közegében, a boros üvegek között lehet találkozni, amint kóstolót tart, borpárbajt vezet, vagy lelkesen töltöget. Azt kevesen tudják, hogy ő Mate Manus, azaz mate kereskedő, és a Steamhouse-nak is ő szállítja nem csak a mate teákat, de a hozzá való tököket, bombillákat, illetve mindent ami kellhet egy igazi mate elkészítéséhez. (Beleértve a több órás kiselőadásokat. És ez a rövid változat.)

(Steamhouse): Hogyan kerültél oda, ahol most vagy?

(Humayer Dávid): A borvilágban dolgoztam néhány évig, aztán rájöttem, hogy kávéval szívesebben szeretném az
időmet tölteni, de végül ez csak alig 1 éves hobbi-futókaland volt. Aztán a Yerba Mate rabolta el a
szívem és Mate kereskedő lett belőlem: Yo soy Mate Manus.

(SH): Mennyi kávét iszol egy nap?

(HD): Amióta Matézom egy darab kávét sem iszom. Választani kellett a két pörgető között és bár ízben a kávé utánozhatatlan, hatásban túl jó volt a Mate.

(SH): Szoktál otthon kávézni reggelente és hogyan?

(HD): Úgy érted matézni? Mindig reggeli után kezdem. Felmelegítem a vizet 75 fokra kb. majd beletöltöm a
termoszba a nagyon meleg vizet. Megtöltöm Yerba Mate növénnyel a Mate tököt, belerakom a
szűrős szívószálat (Bombilla), majd rátöltöm a vizet a növényre. Az utolsó lépést párszor
megismétlem.

(SH): Melyik a legkedvesebb kávéhoz (kávézóhoz) kötődő élményed?

(HD): Annyira kávé fanatikus voltam régen, hogy vettem egy kávépörkölő serpenyőt és zöld kávét. Saját
kávét pörköltem a konyhában a tűzhely felett. A végeredmény egy borzalmas pocsolya-ízű kávé lett.
A pörkölés nagy tudomány!

(SH): Mit csinálsz szívesen a szabadidődben / hol töltöd a nyaralásod legszívesebben?

(HD): Ahol Apukám született, Angyaliszigeten. Ez egy magyarországi sziget, amire híd nem vezet.

(SH): Hogy élted meg a lezárásokat? 

(MJS): Nagyon jól. Ekkor indult lényegében a Mate Manus. Nagyon sok volt a teendő, elvette a figyelmemet
és folyamatosan különböző Matékat kóstoltam.

(SH): Van gyereked vagy háziállatod?

(HD): Csak tökeim.

(SH): Miért vállaltad ezt a beszélgetést? 🙂

(HD): Ez most most a nyalizás bekezdése lesz. Úgy gondolom, a Steamhouse egy (túl) jó csapat… szerintem sokan szeretnének e csapat tagja lenni, mivel nagyon szórakoztató, izgalmas, jó kedélyű, bagázsnak tűnnek (nem szép dolog hamis képet mutatni a közösségi médiában). Viccen kívül, nagyon jó betérni hozzájuk a Batthyány térre (főleg, ha Marci rendel Matét). Folyamatosan kísérleteznek, trendeket állítanak és nem követnek. Profik.
Amikor valakinek mesélek róluk, mindig azt mondom: A Steamhouse Cafe Magyarország legprogresszívabb kávézója.

Ha tetszett az interjú, és szeretnél többet megtudni a Ferenc pápa kedvenc italáról, kattints:

https://www.facebook.com/MateManus.Humi

Megosztás

FEL